Онлайн магазин с ехо.com

Информация свързана с онлайн магазините

Реално или онлайн пазаруване

Явно е, че все повече потребители се ориентират към пазаруване онлайн. Този вариант предлага много по-лесна и удобна форма, а наред с това не е свързан с никакви излишни разходи. Да купиш това, от което имаш нужда в уеб магазина е желаният вариант от много хора днес, вместо обиколка цял ден по физически магазини, мол и губене на време.

Виртуалното пространство не е дублирано усещане за реални търговски центрове, където потребителите да влизат и излизат в магазини, да преглеждат дрехи, бижута или домакински принадлежности. Онлайн пазаруването не е както реалното такова, където можеш да вземеш приятели със себе си, въпреки, че тук може отново да се консултираш, дори с непознати, които вече са пазарували от конкретния уеб магазин.

Все повече са и предприемачите, които се ориентират към репликите за реално пазаруване. Всички те създават нова и категория в електронната търговия известна като социално пазаруване. Тя обаче предстои все още много да се развива.

Компаниите с дялов капитал и финансиране, започнаха да отварят портфейлите за нови бизнеси, които да стартират с големите играчи в търговията на интернет, залагайки на социални функции.

Пазаруването в социалните групи се улеснява, защото потребителите могат да споделят лесно с приятели това, което харесват и което искат да купуват. За много от тях интерфейс, като Pinterest е сред най-известните социални мрежи.

Така например социално пазаруване в eBay, Amazon и Etsy кара потребителите да преобразят онлайн пазаруването в обичайно нещо подобно на големи вериги и търговци. Когато компании и магазини се пренасят в интернет, става все по-трудно за клиентите да намират желаната стока, а това от своя страна, отваря ниша за предприемачите.

Сайтове за социално пазаруване не предлагат само един тип стоки, те са своеобразен базар, на места, където хората да се запознават с различни стоки. Съществуват множество сайтове, където потребителите може и да не се регистрират, а само да разглеждат любим брандове и да споделят мненията си с приятели.

Платформи и портали

Портали за компютърна техника

Вход