Онлайн магазин с ехо.com

Информация свързана с онлайн магазините

Пазара на онлайн търговия днес

Днес пазара се разгръща в нова светлина и това са дигиталните стратегии за неговия разцвет.

Водещи международни търговци предвиждат да открият повече магазини и да дадат на клиентите възможности за ексклузивно преживяване по време на пазаруване.

В надпреварата на търговците участват дигитални стратегии, които засилват човекопотока не само в онлайн мрежата, но и в реалните магазини.

Сред поредица от проучвания измежду международни търговци се стига до тезата, че маркетингови стратегии могат да се променят и в бъдеще. В анкетираните вземат участие 87%, които оперират, чрез сайт, чрез който клиентите пазаруват.

Ритейлърите прилагат множество различни инструменти, за привличане на хора в към магазините. И въпреки, че те са реални магазини социалните мрежи се ползват за общуване, различни приложения и т.н.

Според това, на което залага дигиталната стратегия са две основни тенденции, а именно – увеличаване на ръста от продажби и онлайн и офлайн работата. Чрез социалното общуване се научава за потребителско поведение. И добрите резултати не закъсняват. Някои от търговците са на мнение, че дори реалните магазини, планират да разкриват обекти в най-близко бъдеще.

За собствениците на шопинг центрове очакванията са в засилване на търсенето от страна на потребители и търговци. В прогнозите, се предвижда и намаляване на човекопоток и обороти. Според последните в най-скоро бъдеще физическите магазини ще имат голяма ролята и ще служат като шоурум. Всичко това ще окаже значение и на достъпността на наеми, а на пазарите, където това ще стане се очакват покачвания в оборотите.

Не са малко и онези търговци, чиято основна мисия е да пренасочат реалните магазини към дигитални стратегии. Някои от участниците са поставили в магазините дигитални екрани, i-Pad или имат специално отредени площи за разнообразяване на интериора, с цел пресъздаване на по-качествено преживяване по време на пазаруване.

Едва малка част от търговците са на мнение, че промените в която и да е област за развитието на бизнеса им могат да направят промените в бъдеще.

Платформи и портали

Портали за компютърна техника

Вход