Онлайн магазин с ехо.com

Информация свързана с онлайн магазините

Динамичен и статичен дизайн на онлайн магазин

Като цяло дизайнът на онлайн магазин може да е два типа – динамичен или статичен. В зависимост от някои неща се съобразява това, кога и какъв вид да се избере в конкретния случаи.

Както при изработката на уеб сайт, така и когато става въпрос за електронна търговия, статичността е признак на периодично променящи се страници. Тази тема е малко по-специфична, поради факта, че изработката на такъв дизайн задължително се изготвя от специалисти. Последните използват специални технологии, формати и размери на изображенията, които са от значение за добрата визия на магазина в последствие.

Статичната визия на онлайн магазина служи като визитка за промотиране и информираност. При нужда от използване на малък набор от страници в онлайн магазина, използването на статичната визия е идеално решение. Тя е също така адекватна и полезна щом става въпрос и за по-голям набор от страници с артикули и стоки в онлайн магазин, като излиза значително по-евтин вариант за собственика му.

За разлика от тях, динамичният дизайн се разпространява за по-големи мащаби. Те са създадени за поместване на по-голям обем от данни, наред с големият интерфейс, чрез който е възможно администрирането на онлайн магазина. Всеки онлайн магазин съдържа голям капацитет от текст, снимки, графики, изображения, файлове с материали. При динамичният дизайн на онлайн магазин може един или няколко човека да се занимават с обслужването му на база разработен специално за целта софтуер, който генерира страниците по шаблон. Добре е още да се знае при колебание, кой от двата вида дизайн да бъде избран при създаването на онлайн магазин, че динамичен сайт позволява вграждане на редица модули, а предлагане на стоките и артикулите от магазина по уникален и неподправен начин, прави цялостното оформление и бизнеса по-успешни за в бъдеще.

Като цяло динамичната визия, за всеки онлайн магазин днес е по-предпочитана, поради широкият набор от възможности, които предлага. Тя намира приложение, както в онлайн бизнеса и търговията за създаване на онлайн магазини, така и при създаване на онлайн каталози, портални сайтове, електронни списания и т.н.

Платформи и портали

Портали за компютърна техника

Вход