Онлайн магазин с ехо.com

Информация свързана с онлайн магазините

Уеб сайт, онлайн магазин и смисъла от електронна търговия

Това, което днес представлява всеки един онлайн магазин е електронна визия на всички стоки и каталог на предлаганите услуги в йерархична структура. Всеки един артикул, може да бъде добавен в предвидената за целта кошница или количка, когато потребителя, в частност клиента е готов за това.

Много от уеб сайтовете предвидени за онлайн магазини изискват попълване на регистрационна форма, за да може да се изпълни дадена заявка/поръчка. Онлайн пазаруването не винаги и не задължително е свързано с регистрация. Такава се прави, за да потвърди реалното лице и неговото желание за реална покупка.

Всяка поръчана/заявена стока достига до желаното място от клиента, а самото плащане най-често се извършва, чрез наложен платеж по време на самата доставка от куриерската фирма. Този метод за разплащане на поръчани продукти онлайн е най-широко разпространеният към момента у нас, но съществуват и други алтернативни възможности.

Наложеният платеж при пазаруване от онлайн магазин е идеален начин за интересите на клиента, защото, чрез него той може да се откаже от поръчката, в случаи на неодобрение, неточност в заявката или забележки по нея.

Смисълът на електронната търговия е заложен в това, че всичко става в много по-улеснен вариант от останалите типове продажби.

Тук визираме:

1. За собственика на онлайн магазина не са нужни големи инвестиции в стока; складова наличност и помещения за съхранението на такава. В реално време и при липса на артикули, той може автоматично да реагира, като заяви нужните си поръчки там, където е необходимо, а едновременно с това да обслужва клиентите си;

2. За клиента улеснението в онлайн пазаруването се тай във факта, че може по всяко време на денонощието, в делник и празник да пазарува от онлайн магазини. Освен това клиента получава поръчаната стока в рамките на няколко работни дни, а в случаи на неодобрението й може да я върне.

Смисъла на електронната търговия се крие и в много други привилегии, кито има тя пред реалната търговия, но като най-съществено нейно предимство е факта, че клиенти от другия край на света могат да достигнат до онлайн магазина, без да се налага да пътуват и да правят, каквито и да било разходи.

Платформи и портали

Портали за компютърна техника

Вход